Herstel van het graf van Peneleh: synergie tussen gemeenschap en overheid

Het Europese Graf van Peneleh in Surabaya, een historisch erfgoed dat culturele waarden van onschatbare waarde bevat, krijgt eindelijk de aandacht die het verdient dankzij een restauratie-initiatief uitgevoerd door de Bgandring Soerabaia-gemeenschap. Bij deze restauratie zijn verschillende partijen betrokken, waaronder TiMe Amsterdam, het stadsbestuur van Surabaya en de Universiteit van Surabaya van 17 augustus 1945. Deze restauratie is niet alleen een poging om de fysieke toestand van het graf te verbeteren, maar ook een synergetische poging om een ​​cultureel erfgoed te behouden dat rijk is. in geschiedenis.

Het restauratieproces begon op maandag 26 februari met het verifiëren van de te bewerken objecten. Het team van TiMe Amsterdam bezocht samen met het restauratieteam van Begandring Soerabaia het graf van Peneleh om aan deze eerste fase te beginnen. Bij deze restauratie worden acht graven van belangrijke figuren in hun oorspronkelijke vorm teruggebracht, waaronder de graven van de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië Pieter Merkus en fotograaf Kurkdjian.

Ondersteund door het stadsbestuur van Surabaya

Het stadsbestuur van Surabaya biedt ook volledige steun aan deze restauratieactiviteit door gezamenlijk de infrastructuur van de Peneleh-tombe te plannen. Dit plan omvat het verbeteren van de paden in het graf, het regelen van verlichting, het bouwen van een open ruimte voor gemeenschapskunst en recreatieactiviteiten, en het regelen van verbindingen met andere historische gebieden in Peneleh. De afdeling Architectuur van de Universiteit van 17 augustus (Untag) Surabaya nam ook deel aan de ondersteuning van dit restauratieproces door assistentie en personeel te leveren.

Interessant genoeg is dit restauratiemodel het eerste dat in Indonesië wordt uitgevoerd. Normaal gesproken wordt het herstel van historische locaties afzonderlijk uitgevoerd door de overheid of de particuliere sector, maar deze keer is het een synergie waarbij de gemeenschap, de overheid en universiteiten betrokken zijn. Het stadsbestuur van Surabaya waardeert ook de bijdrage van Begandring aan het redden van cultureel erfgoed in Surabaya, waardoor dit project de basis en portefeuille wordt voor bredere restauratieactiviteiten in de toekomst.

De Europese begraafplaats Peneleh, opgericht sinds 1 december 1847, is de grootste en oudste Europese begraafplaats in Indonesië. Met een oppervlakte van 4,5 hectare en een opslagplaats van 3.547 lichamen heeft dit graf een zeer belangrijke historische waarde. Door gebrek aan aandacht door de jaren heen is er echter veel schade aangericht door de natuur en plunderingen.

Met dit restauratie-initiatief wordt gehoopt dat de Europese begraafplaats Peneleh in zijn oude glorie kan worden hersteld en als voorbeeld kan dienen voor inspanningen om cultureel erfgoed in Indonesië te behouden. Samenwerkingsinspanningen tussen gemeenschappen, overheid en universiteiten zijn van cruciaal belang voor het behoud en behoud van dit waardevolle culturele erfgoed voor toekomstige generaties.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert